Cena dostave 300 rsd. Besplatna dostava za porudžbine iznad 7.000 rsd.

UMETNOST POPRAVLJANJA

Da li je omiljena jakna vašeg deteta malo pohabana ili pocepana?
Ne treba da brinete! Imamo zakrpe za jakne, farmerke, ma uopšte garderobu ali i olovke za tekstil, traku za porube i sve to.

1 7

Znamo da nije baš lako odvojiti vreme da popravite svoju odeću ali to može biti revolucionarno jer sprečava da vaša odeća ode na deponiju. Takođe, može da se desi i da se ponovo zaljubimo u već iznošene stvari. Jer, npr. od pocepanih kolena lako dođete do laganih šorcića..

2 6
3 4

Popravite pocepana kolena i učinite farmerke zaista jedinstvenim pomoću zakrpe koja se lako pegla. Jednostavno izaberite savršenu poziciju za “flaster od teksasa”, zagrejte peglu i pažljivo prepeglajte zakrpu preko rupe. Rezultat? Kul i personalizovan izgled, urađen po vašem izboru. Umesto zakrpica od teksasa možete da iskoristite i one sa oblicima I time farmerkama date potpuno nov izgled.

4 5
5 5

SASHIKO – umetnost krpljenja

Sashiko je tradicionalni oblik japanskog veza. U početku se taj oblik veza koristio za popravku odeće, kako bi se pokrili istrošeni delovi. Na taj način su odeću pravili trajnijom i toplijom. U današnje vreme tehnika Sashiko koristi se samo u dekorativne svrhe. Ali kombinacija tradicije i novih trendova može zakrpe da učini skroz zanimljivim i kao da im je baš tu mesto.

Treba vam samo malo tkanine, duga igla za šivenje i pamučni konac za vez. Izrežite komad tkanine koji je nekoliko centimetara duži i širi od rupe. Stavite zakrpu iza rupe i započnite šavove sa odećom okrenutom naopačke. Sa vezenjem započinjemo i završavamo, tako da početak i kraj konca prepletemo u postojeći bod na naličju. .
Bodovi se ne smeju dodirivati, dužina jednog boda jednaka je dužini zrna pirinča a razmak između dva boda je dva puta manji i ne smeju se međusobno ukrštati. Na iglu možemo da nanižemo više bodova odjednom pre nego što je provučemo kroz tkaninu.
Uobičajeno je da vez započinjemo izradom horizontalnih i vertikalnih linija (isključujući spoljašnje linije) nakon toga nastavljamo sa dijagonalim linijama i na kraju dopunimo preostale linije.

ODABERI SVOJU ZAKRPICU

6 5

Napravi razliku za buduće generacije

Zajedno u velike poduhvate

Želis da se pridružiš našem timu?

KUPUJTE SIGURNO

Sve cene su sa uračunatim PDV-om i nema dodatnih ili skrivenih troškova.